Flyt klogt, sikkert og effektivt – 9 gode råd til at pakke flyttekasser

Flyt klogt, sikkert og effektivt – 9 gode råd til at pakke flyttekasser

Det er nemmere at flytte, når dine flyttekasser er pakket klogt. Bliv klar til at flytte med ni gode råd til at pakke flyttekasser sikkert og effektivt.


Billede af Pernille Ellehage

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Sidst opdateret: 19/08-2020

Det er en kunst at pakke flyttekasser. De må ikke være for tunge. De må ikke være for lette. De må ikke være overfyldte – men heller ikke halvtomme. Heldigvis er det en kunst, du nemt kan lære.

Brug for flyttehjælp? Få tilbud her!

Pak flyttekasser klogt, sikkert og effektivt

  1. Markér dine flyttekasser – særligt hvis de indeholder ting, man skal være forsigtig med. Skriv, hvilken side der peger opad, og hvad der er i kassen. Det mindsker risikoen for, at noget går i stykker.
  2. Markér flyttekasserne efter rum. Så bliver det nemmere at pakke ud. Brug etiketter med forskellige farver til forskellige rum, eller skriv direkte på flyttekasserne hvilke rum, de skal være i.
  3. Kontrollér, at flyttekasserne er tørre og rene. Vattér bunden, så den bliver ekstra stabil.
  4. Placér tunge ting nederst. Det gælder både i flyttekasserne og flyttebilen.
  5. Pak ikke for tungt. Du risikerer at ødelægge både flyttekasserne og din ryg under flytningen. Samtidig bør der heller ikke være store tomrum i kasserne. En god løsning er at fylde flyttekasserne halvt op med tunge ting, halvt op med papir, bobleplast, tøj, lagner eller andre lette ting.
  6. Pak sko, der nemt kan miste deres form, i separate skotøjsæsker. Fyld dem med papir, så skoene holder formen. Sko, der tåler lidt slid, kan pakkes i en almindelig flyttekasse.
  7. Læg skruer i separate, markerede poser. Hvis du skiller dine møbler ad, så de bedre kan være i flyttebilen, kommer du til at stå med en masse løse skruer. Hvis du placerer skruerne i separate poser, bliver det meget nemmere at samle møblerne igen. Saml poserne i en flyttekasse.
  8. Pak de vigtigste ting i en taske eller kasse for sig. Det kan eksempelvis være nøgler, toiletpapir, værktøj, medicin, vigtige papirer samt tøj og håndklæder til dagen efter flytningen.
  9. Pak belysning ned som noget af det sidste – og ud som noget af det første. Det er ikke nemt at flytte i mørke.

Hvis du ikke kan eller vil pakke selv, kan du overlade det til et flyttefirma. De ved, hvordan man pakker klogt og effektivt. Udfyld kontaktformularen for at få tilbud fra flere flyttefirmaer.